Heel Nijmegen Plat #1 – september 2010
…In 2010 bundelde drie Nijmeegse collectieven hun krachten. Kollektief Kafe Bijstand, Collectief Eetcafé de Plak en het Onderbroek Collectief smeedden een plan om een gezamenlijk festival te organiseren…

Samen wilden wij onder de vlag van Heel Nijmegen Plat de betrokken collectieven promoten en laten zien dat er een hoop mogelijk is op basis van collectieve samenwerking waarin onze vaardigheden en faciliteiten elkaar ondersteunen. De eerste editie werd gehouden op 18 september 2010 en bevatte een potpourri van zeker 8 bands en diverse dj’s.

Heel Nijmegen Plat #2 – april 2012
Na de eerste editie hadden wij de smaak te pakken en werden plannen bekokstoofd om een tweede editie op 14 en 15 April 2012 te laten plaatsvinden. Het aroma van HNP had zich inmiddels over de stad verspreid. Meer vrijwilligers en collectieven herkende niet alleen onze geur, ze sloten zich bij ons aan en begonnen zelf zo te ruiken.. Collectief Eetcafé de Klinker, dat net als de Onderbroek in woonwerkpand de Grote Broek huist, sloot zich vanaf dat moment bij ons aan en gaf het geheel meer smaak door de zondagse Heel Nijmegen Brak-brunch aan het programma toe te voegen.

Heel Nijmegen Plat #3 – april 2013
In 2013 brouwden wij vrolijk verder en groeiden wij door de aanwas van Collectief Derde Wal, Anarchistische groep Nijmegen (AGN) en Anarchist Black Cross (ABC) uit tot een driedaags festival (19 t/m 21 april). Het werd een enorm succes en omdat er een grote winst was gemaakt en wij deze niet in eigen zak wilde steken werd besloten het aan goede doelen weg te geven. Er werd in totaal 3000 euro geschonken, een deel daarvan werd aan het Vluchthuis in Den Haag gegeven, waar uitgeprocedeerde asielzoekers hun recht op bestaan opeisten, de rest werd aan de Anarchist Mobile School (AMS) in Manilla (Filipijnen) gedoneerd . Een half jaar later werd het gebied waar de AMS actief is verwoest door tyfoon Hayan. De met zonnepanelen uitgeruste groep vrijwilligers waarmee zij het rampgebied introkken voorzag de lokale bevolking van stroom. Deze apparatuur is deels door HNP gefinancierd.

Heel Nijmegen Plat #4 – mei 2014
Dit jaar groeit HNP gestaag door en zal van 16 t/m 18 mei 2014 nog meer te bieden hebben. Tenminste 15 bands en vele dj’s en kunstenaars zullen vanuit vijf verschillende locaties door de Nijmeegse straten schallen. Kunstenaarscollectief Extrapool en de Plupub, gevestigd in woonwerkpand De Paraplufabrieken breidden door hun aandeel de HNP familie uit. Meer muziek, meer kunst en meer collectieve gekkigheid…